Dr Jovana Moj Osmeh brine o zubima

Kako se pravilno peru zubi

3 JEDNOSTAVNA KORAKA ZA PRAVILNO PRANJE ZUBA

Pre upotrebe četike i paste, konac za zube!

Pre korišćenja četkice i paste koristi se konac za otklanjanje ostataka od hrane koji se nalaze u međuzubnom prostoru. Kada se očiste međuzubni prostori koncem, ostaci hrane koji završe na površini zuba isperu se vodom kako bi se ta hrana saprala.

 

Kako zubi niču tako ih i peremo

Zubi se pravilno peru četkicom u pravcu svog rasta: gornji se peru na dole, a donji na gore polukružnim pokretima. Četkica se postavlja pod uglom od 45 stepeni i obavezno se četkanjem obuhvati barem 2 mm desni.

 

Unutra pa spolja pa horizontalno četkanje 

Četkaju se spoljašnje pa unutrašnje površine, zatim grizne površine koje su ujedno i jedine koje se četkaju horizontalnim pokretima. Svako mesto se četka oko 10 sekundi.

 

Bonus: idealna četkica za zube je mekana

Mekana četkica neoštećuje desni i ne izaziva bol čime se sprečava potencijalna upala desni. Vlakna četkica trebaju da budu jednake dužine u snopovima i između vlakana ne treba da bude ništa od dodataka (npr gume za masiranje desni). 

Ako hoćete da masirate desni, uzmite neki gel za oralnu upotrebu i time masirajte desni.

 

Curasel supersoft, ultasoft 

Odaberi svoju Curaprox četkicu sa ultra mekanim vlaknima, idealnu za oralnu negu kod kuće i na putu!

Curaprox 5460 ultra soft je dovoljno čvrsta da opere dobro zube, a dovoljno mekana da ne povrede desni pri pranju. Jer u životu je bitna ravnoteža u svemu. 

Četkicu možeš kupiti po nabavnoj ceni za 450 RSD u stomatološkoj ordinaciji “Moj Osmeh”.

 

Da sumiramo

  • Perite zube posle svakog obroka
  • Koristite kvalitetnu pastu
  • Koristite kvalitetnu četkicu za zube i menjajte je čim izgubi oblik

I ne zaboravite

Zdravlje zuba se zasniva na dva glavna aspekta, vašoj fiziologiji i ličnoj higijeni. Fiziologiju ne biramo, nego se sa njom rađamo ali na ličnoj higijeni možemo raditi i ovde dajemo listu najbitnijih stvari, kako bi posete vašem stomatologu bile sa što manje intervencija.


Adresa Stari Korzo 47 Požarevac

Telefon 064/56-52-109